הפרעות בליעה

היכולת לאכול ולבלוע היא צורך קיומי ובסיסי המלווה אותנו מיום היוולדנו. תהליך הבליעה הוא תהליך מורכב הדורש קואורדינציה ותיאום בין מערכות נוירומוסקולריות של איברי הפה, הפרינקס (גרון), הלרינקס (קופסת הקול) והושט (צינור עיכול המחבר בין הלוע לקיבה).

הפרעות בליעה (דיספגיה) יכולות להיות מולדות או נרכשות (זיקנה, מחלות נוירולוגיות ועוד) והן באות לידי ביטוי בסימנים כמו שיעול, חנק, ירידה בתיאבון, ירידה במשקל ועוד.
לאחר אבחון מקיף תתקבל החלטה על המשך טיפול ע"י קלינאית תקשורת או התערבות כירורגית.

הפרעות בליעה

הפרעות בליעה (דיספגיה) יכולות להיות מולדות או נרכשות. וכתוצאה מכך עלולים להתפתח תת-תזונה, זיהומים באברי הנשימה, דלקת ריאות ואף מוות. 

ריפלוקס לרינגופרינגיאלי

אם אתם סובלים מצרידות ומשיעול טורדני, מרגישים שתקוע לכם גוף זר בגרון ומתקשים לבלוע – יכול להיות שיש לכם ריפלוקס לרינגופרינגיאלי. 

הערכה אנדוסקופית/ FEES

האנדוסקופ הוא אחד המכשירים השכיחים ביותר בשימושם של רופאי א.א.ג. מאז 1968. בעזרתו ניתן לצפות ולהעריך את אזור חלל האף, תפקודי החייך הרך, מבנה הגרון.

הפרעות דיבור ובליעה במחלת הפרקינסון

כ-80% מאוכלוסיית חולי פרקינסון מפתחים הפרעות דיבור וקול. היפופוניה, קול חלש, היא אחת ההפרעות השכיחות ולעיתים מהווה סימן ראשוני להופעת המחלה. 

תהליך הבליעה התקין והפגוע, אבחון וטיפול בהפרעות בליעה

הבליעה היא תהליך נוירומסקולרי מורכב המערב כ- 30 זוגות שרירים ו-6 עצבים קרניאליים. בתהליך הבליעה המזון מוכנס לפה, ,עובר דרך הלוע, הוושט ומגיע לקיבה.